Kanamaksast lähemalt

Kanamaksa valisin oma koeramaiuste koostisosaks täiesti teadlikult. Eelkõige muidugi sellepärast, et minu koerad lihtsalt armastavad küpsetatud kanamaksa lõhna, rääkimata selle söömisest.

Miks on kanamaks koerale hea? Sellepärast, et temas on väga palju valku, rasva ning A-vitamiini. Kanamaksa suur rasvasisaldus muudab ta heaks aga just noortele ja kasvavatele koertele ning ka alakaalulistele neljajalgsetele. A-vitamiinil on tähtis roll silmatervise hoidmisel ja palju valku vajavad kõik koerad, et olla terved.

Nagu iga asja puhul, on ka kanamaksal omad miinused. Kuna temas on palju rasva, siis võivad koerad kergesti kaalus juurde võtta. Samuti võib kanamaks tekitada kõhuhädasid. Mõlemad probleemid võivad ilmneda aga juhul, kui kanamaksa koertele suurtes kogustes sisse sööta. Seega peab maiuste andmisega piiri pidama. Sellepärast on ka minu toodete pakenditel maiuste andmise soovitatav kogus kirjas.

Mitmed koeraportaalid soovitavad küpsetatud ja kuivatatud kanamaksa ka treeningmaiusena kasutada. Väike tükike maitsvat kanamaksa on kutsule heaks preemiaks. Seega soovitan ka mina murda tükikesi Maksa kondikesest või Maksa hõrgutisest ja anda neid koerale treeningu ajal.

Loodan, et minu jutt oli teie jaoks kasulik. Järgmistes postitustes räägin juba lähemalt oma koeramaiuste teistest koostisosadest.

Olge ikka rõõmsad ja tehke oma kutsule pai! :)

Piret

Kirjutamisel sain abi portaalist pets.thenest.com.

Posted in Määratlemata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga